2009-11-07

Vi politiker ska inte gå före i kön

Jag förstår reaktionen mot att flera landstingspolitiker i Uppsala gått före i vaccinationskön utan att tillhöra någon medicinskt prioriterad grupp. Visst, som ledare är man oerhört betydelsefull, men den verksamhet som inte klarar sig utan sin chef i en vecka har värre problem än svininfluensan att tänka på.

Som landstings- eller kommunalråd arbetar man långsiktigt med övergripande frågor. Att vi fattar rätt beslut är viktigt, men det är ytterst sällan dessa inte kan vänta några dagar. Och om såskulle vara fallet finns det alltid någon annan som kan träda in.

Men så ser man det inte i Uppsala där t.o.m. politiska sekreterare erbjudits en gräddfil och oppositionsrådet Börje Wennberg (S) motiverade sitt agerande med att han ska kunna "fullfölja sitt uppdrag". Vilket uppdrag då, kan man fråga? I opposition har man inte ansvar för någon verksamhet. Heder däremot åt landstingsstyrelsens ordförande, Erik Weiman (M), som inte tänker nappa på erbjudandet.

Självklart ska de som tillhör riskgrupper vaccineras först, liksom de vars samhällsfunktioner måste upprätthållas hela tiden såsom sjukvård och äldreomsorg, brandförsvar och polis. Men vi politiker ska inte gå före utan kan vänta i kön som alla andra.

Källor: Aftonbladet Aftonbladet SvD SvD DN Kent Persson Aftonbladet DN

1 kommentar(er):

Anonym,  8 november 2009 07:35  

Mycket bra!
Fast.. du har glömt nämna I.. Kamil från ett systerparti (ännu så länge).
-Fanta

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP