2009-11-12

Vad händer med LT och Mitt I framöver?

Under många år rådde en tyst överenskommelse mellan Lidingö Tidnings ägare och Mitt-i-tidningarna (Gisab) att inte gå in på varandras marknader, men för tre år sedan bröts den då Täby Danderyd Tidning startades.

Gisab svarade med att starta Mitt i Lidingö. Sedan dess har Lidingö Tidning tappat läsare varje år medan Täby Danderyd tidning uppenbarligen inte heller blev någon succé.

Journalistiskt höjdes dock ambitionsnivån och tiden då Lidingö Tidning kunde hålla på en nyhet i flera veckor eller låta en insändare samla damm i ett par månader försvann i ett nafs.

Förra året köpte Stampen, i vilken Lidingö Tidning ingår, dessutom Gisab och plötsligt hamnade de båda lidingötidningarna i samma koncern, någon förändring gentemot läsarna kunde dock inte skönjas.

Men idag läggs Täby-Danderyds Tidning ner samtidigt som Lidingö Tidning flyttas från Rubrik Media till Gisab inom Stampen-koncernen. Vilken effekt det får för Mitt i Lidingö respektive Lidingö Tidning återstår att se.

Uppdatering: Enligt uppgift från redaktionen på Täby Danderyd Tidning läggs även Mitt i Lidingö ner då man bara avser ha en tidning i varje kommun. Det är synd, för mångfald är bättre än monopol, även i journalistiken.

3 kommentar(er):

Anonym,  12 november 2009 22:42  

En lokaltidning räcker. "Mitt i" sitter ju och kopierar det Lidingö tidning tar upp och stjäl många av de få annonskunder som finns. Det finns inte plats för fler lokaltidningar på ön. Det vore bättre att LT började utvidga sin täckning av nyheter från de ostligaste delarna av Stockholm när vi nu enligt Lidingös nya översiktsplan ska bli mer kompisar med Stockholm och "integrera" oss i Stockholm ost, eller det kanske bara gäller spårvagnar.

Ej prenumerant,  13 november 2009 12:59  

Låter som ovanstående är skrivet av en av LT:s journalister...

Anonym,  13 november 2009 18:01  

Nix, en som värnar om en riktig lokaltidning med traditioner, inte tidningar som är förtäckta reklamutskick som folk annars slänger i soptunnan. Om "Mitt i" skulle kosta något skulle 99% av läsarna försvinna vilket ägarna är mycket medvetna om. Det går inte att sälja skräp i längden. Dom lever på att folk är svaga för allt som är gratis.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP