2008-12-05

Klokt av Dick Erixon om fildelning

Noterar inte helt utan förvåning att mitt inlägg om fildelning igår har föranlett en smärre debatt. Kan därför inte låta bli att länka till Dick Erixon som skriver exceptionellt klokt om detta så (ned)laddade ämne.

4 kommentar(er):

Donsan 5 december 2008 21:55  

Som vanligt - en massa svepande formuleringar även i Dicks inlägg - utan hänvisning till några reella fakta eller bevis

Dick diskuterar utifrån hans egen trånga och förvridna moralsyn och hans sätt att avfärda 2 miljoner normal hederliga svenskar som snål djävel som snyltar dig fram i livet som en parasit, en galen kommunist eller en bortskämd idiot som tror att det goda livet uppstår av sig själv utan hårt slit. - visar bara Dicks låga argumenterings- och debattnivå - Man kan verkligen fråga sig hur mycket trovärdighet hans efterföljande argument kan tillmätas?

Om Paul har någon som helst beundran för en sådan argumentering - då förstår jag varför kvaliteten på debatten har sjunkit så lågt - När argumenten tryter då återstår bara skällsorden och den höga rösten. - Jag hoppas att Paul inte debatterar på samma sätt när han sitter i några kommunsammanträden.

betala för de tjänster du utnyttjar till dem som lägger ner sin tid, talang och erfarenhet på att skapa det du gillar att konsumera.
Vilka tjänster? - allt som en fildelare gör är - att utan några som helst kommersiella intressen kopiera något (med dennes tillåtelse) från en internetväns hårddisk - Var Dick kanske en "snål djävel som snyltade sig fram i livet som en parasit, en galen kommunist eller en bortskämd idiot och som trodde att det goda livet uppstår av sig själv utan hårt slit." - när han i sin ungdom (han har väl varit ung hoppas jag) kopierade låtar eller tillät kompisarna kopiera låtar till kassettband? - Eller kan Dick (och Paul) handen på hjärtat säga att de aldrig har ägnat sig åt sånt?

Men i grunden är det fråga om man respekterar den personliga integriteten också för kreativt skapande människor att kunna tjäna sin lön på den efterfrågan som uppstår för deras arbete.v sig själv utan hårt slit.
Jag ber Paul (och Dick) än en gång att lägga papprena på bordet och bringa i bevis (med hjälp av rapporter eller forskningsresultat) att kreativt skapande människor idag inte kan tjäna sin lön på den efterfrågan som uppstår för deras arbete och länka det på något vis till den "illegala fildelningen". - På vilka grunder uttalar sig Dick (och jamar Paul med) med en sådan emphas?

Att bolagen äntligen (efter 10 år lobbying och politiska påtryckningar för att bibehålla status quo) kan tjäna pengar på sina lagliga alternativ - jag säger bara good for them!! - med var har det med saken att göra? - Jag finner det en aning misstänkt att sådana uppgifter plötsligt dyker upp - just inför den stundnade omröstningen av IPRED och ställer mig en aning skeptisk till alla dessa siffror som musikbolagen väljer att släppa - inte är det första gången att de har ljugit med sin statistik - om deras dåtidens förlustsiffror t ex. - Budskapet som förmedlas är "IPRED är bra - se på USA - där har vi äntligen kunnat skapa lagliga tjänster och har fildelningen sjunkit minsann" - yeah right!!

Varken Dick eller du har dock kunnat besvara frågan varför det är ett brott och olagligförklaras en aktivitet som ingen har kunnat bevisa att den skadar någon - och på vilka grunder försvarar Dick och Paul en sdan korporativ - odemokratisk speciallag för att beivra ett "brott" som inte skadar någon?

Att Paul fegt lämnar över sitt eget ansvar över till Dick - visar bara att vi har ännu en rutten politiker som inte kan/vill/vågar svara på berättigade frågor

Per Hagwall 6 december 2008 18:16  

Jag håller ofta med Dick, men i dessa frågor låter han lätt lag-och-ordning-hjärnan få tolkningsföreträde framför integritets- och medborgarrättshjärnan.

Jag konstaterar att Dick till slut tog till sig fakta och svängde om FRA-lagsfrågan.

Jag tror att han också nu, när det nu blivit offentligt vilka horribla paragrafer som ingår i lagförslaget, kommer att dra slutsatserna av det.

Staffan Strömbäck 7 december 2008 10:57  

Enligt André Rickardsson, f d IT-utredare på Säpo, kommer IPRED möjliggöra för upphovsrättsinnehavare att, med hjälp av kronofogden, genomföra "privat husrannsakan".

Om detta är sant (vilket jag betvivlar) kan lagstiftningen knappast kallas balanserad.

Se http://staffanstromback.blogspot.com/2008/12/detta-kan-inte-vara-sant.html

Anonym,  7 december 2008 21:01  

Det är dags att ta nästa steg: STOPPA PIRATKOPIERING AV LÄKEMEDEL. Största boven är här statliga Apoteket som säljer dessa kopior.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP