2008-12-23

Ta reda på fakta först, LT

Dagens Lidingö Tidnings förstasida toppas av nyheten att det inte blir något fullmäktigesammanträde i januari "trots motion från enad opposition i vägfrågan".

Det hade ju inte skadat om tidningens reporter bemödat sig om ta reda på lite fakta först istället för att enbart fungera som en megafon åt oppositionen som vill ge intryck av att majoriteten agerar odemokratiskt.

En motion måste nämligen beredas innan den kan tas upp i kommufullmäktige för behandling. Som ett minimum ska den först passera kommunstyrelsen och dess arbetsutskott och innan dess måste tjänstemännen ges tid att ta fram ett beslutsunderlag.

Rent praktiskt är det alltså inte möjligt att ta upp motionen redan i januari om det ska ske med någon kvalitet och med respekt för fullmäktige som stadens högsta beslutande organ.

Till god journalistik brukar också höra att låta båda sidor få komma till tals, men trots att jag omnämns inte mindre än sju gånger i artikeln har reportern inte brytt sig om att ge mig en möjlighet att bemöta oppositionens ogrundade anklagelser.

1 kommentar(er):

Anonym,  24 december 2008 kl. 22:13  

En riktigt god jul önskar jag dig Paul! Ät mycket pepparkakor!

/En som har lite väl hög svansföring :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP