2009-04-16

1,5 miljoner till flumprojekt

Man kan ju undra om finanskrisen inte har nått integrations- och jämställdhetsdepartementet. Enligt Politikerbloggen har regeringen nämligen på Nyamko Sabunis förslag beslutat att ge 1,5 mkr till Ungdomsstyrelsen för att de ska vidareutveckla den för de allra flesta helt okända webbsidan Dialog Värdegrund.

Redan förra året fick Ungdomsstyrelsen en kvarts miljon för att ta fram webbsidan, men de pengarna är nu slut. Frågan är bara vilken nytta skattebetalarna får av att man slänger ytterligare pengar på en webbsida vars syfte sägs vara att genom dialog "stärka människors relation till frågor om demokrati och mänskilga rättigheter".

Nog för att demokrati och mänskliga rättigheter är viktigt, men den här sortens flumprojekt kan vi nog vara utan. Bättre vore om regeringen istället lade ner Ungdomsstyrelsen istället.

3 kommentar(er):

Jonas Lundgren 19 april 2009 23:07  

Hej Paul

Jag vet inte om jag missförstår dig, men Ungdomsstyrelsen är ju den grupp som har avsvar för att ge pengar till politiska ungdomsförbund och organisationer som organiserar ungdomar. Är dessa pengar, som bland annat går till Moderata Ungdomsförbundet, pengar som går till flum eller vill du att pengarna ska gå direkt från givare (staten) till organisationerna?

/Jonas Lundgren
Vänsterpartiet Lidingö

Paul Lindquist 20 april 2009 01:27  

I den mån ungdomsförbunden ska ha egna statsbidrag (det har ju varit vissa problem med detta som bekant), så behövs nog inte en särskild ungdomsstyrelse för detta.

Jonas Lundgren 20 april 2009 19:51  

Hej Paul

Om Moderaterna är emot att ge pengar till verksamheter som aktiverar unga så undrar jag varför MUF tar dessa bidrag? Det låter underligt. Fast Svenskt Näringslivs sponsring till MUF, bland annat via nyliberalerna på Timbro, kanske räcker för Moderata Ungdomsförbundet?

/Jonas Lundgren
Vänsterpartiet Lidingö

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP