2009-04-02

Wallenbergare med Wallenberg

I går kväll hade Handelskammaren för andra gången bjudit in till en bloggträff. Förra gången kunde jag inte gå, men denna gång lockade de med "Wallenbergare med Wallenberg", vilket var svårt att motstå.

På plats fanns kända borgerliga bloggare som Per Gudmundson och Dick Erixon men också några (som de själva beskrev sig) "arga" vänsterbloggare som HBT-sossen och Josefin Deiving. Även Per Ankarsjö som vågade sticka ut sin centerpartihaka angående Earth Hour häromdagen och SvD kolumnisten, Merit Wager njöt av god middag tillsammans med en av näringslivets mest inflytelserika män, Peter "Poker" Wallenberg.

Till skillnad från brodern Jacob och kusinen Marcus har "Poker" inte gjort karriär i finansbranschen utan började 14 år gammal som smörgåsnisse på Grand Hotel, ett företag han sedermera blev vd för och numera är styrelseordförande i.

Det finns fortfarande något av en mystik runt namnet Wallenberg och från vänsterbloggarna var det tydligt att fördomarna om den rike överklassmannen som var född med en silversked i munnen satt djupt. Men när han berättade att han spenderat mer tid med att stå i grovdisken, skura golv och torka upp spyor avväpnade han deras attacker snabbt.

Det var på det hela en mycket givande kväll med intressanta diskussioner om allt ifrån Marockos ockupation av Västsahara till finanskris, bonusar och "Pokers" personliga engagemang i Non violence och Vardagens hjältar. Bakom en stor portion charm fanns en både rapp och kunnig debattör som inte vek ner sig när hans ståndpunkter ifrågasattes utan på ett lugnt och sakligt sätt förklarade hur han såg på saken.

Någon förslog att "Poker" själv borde börja blogga. Det är nog osannolikt att så skulle ske med tanke på familjens motto att verka men inte synas, fast tanken är kittlande och med med "Pokers" kommunikativa förmåga skulle det helt klart kunna stärka familjens och sfärens varumärke.

Övriga närvarande bloggare: Johan Ingerö, Edvin Alam, Rosemari Södergren, Andreas Krohn (informationschef på Handelskammaren), Fredrik Westerlund, Jesper Svensson, Alexandra Einerstam, Anders Widén och Henrik “Flute”.

1 kommentar(er):

Anonym,  8 januari 2010 01:45  

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP