2009-04-30

Balan(s) i SVT och SR

Så här inför arbetarrörelsens stora dag är det många som vill diskutera socialdemokraternas och LO:s prekära läge, däribland våra två statligt styrda etermediabolag.

I Gomorron Sverige hade man bjudit in förre partisekreteraren Lars Stjernkvist, statsvetaren Stigbjörn Ljunggren och ledarskribenten Katrine Kielos - samtliga socialdemokrater - för att svara på frågan vart LO är på väg. En timme senare diskuterar de båda socialdemokratiska chefredaktörerna Göran Greider och Nisha Besara i P1-morgon vad arbetarrörelsen ska säga på första maj.

Är det ingen i dessa två public service företag som tänkt tanken på att låta någon mer oberoende person uttala sig, eller tror man kanske att socialdemokratin bäst analyseras av - enbart socialdemokrater?

1 kommentar(er):

Anonym,  3 maj 2009 12:19  

Håller inte alls med. När man diskuterar hur socialdemokratin bör vara är det fullständigt ointressant vilken väg utomstående tycker att de ska ta. För mig som lyssnare som inte är knuten till något politiskt block utan vill förstå de krafter som skapar ett parti och en politik ger det mycket mer att höra personer inom samma rörelse debattera mot varandra. På samma sätt skulle jag tycka att det vore oerhört intressant att höra Anders Björk/Per Unckel/Bo Lundgren mot Per Schlingman/Fredrik Reinfeldt diskutera vilken väg moderaterna bör gå.
Sedan är givetvis utomståendes röster belysande, men det sker ju hela tiden. Det är journalistikens dilemma. De vill hela tiden vara rättvis. En röst för, en röst emot, istället för att fundera på hur får läsaren eller lyssnaren den mest nyanserade bilden av en sakfråga.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP