2007-03-21

Perssons fabler

Det kanske mest intressanta efter den andra intervjutimmen med Göran Persson är att alla andra inblandade mer eller mindre förnekar att hans påståenden är sanna. Det gäller flera partiledare om Perssons anklagelse gentemot Gudrun Schyman, påståendet om jobberbjudanden till Carl Bildt och Sahlins eventuella vetskap om Åsbrinks avhopp i förtid. Den enda som stöder Perssons version i något sammanhang är hans gamle kompis Björn Rosengren.

Var och en får naturligtvis dra sin egen slutsats om vem man kan lita på, men mönstret är onekligen talande.

Om nu Göran Perssons påstående om jobberbjudande till Carl Bildt är sant, vilket Bildt tydligt tillbakavisar på sin blogg, så är det kanske än mer häpnadsväckande. Här sitter den f d statsministern och berättar hur han är beredd att dela ut toppjobb till höger och vänster till en person han anser vara "så jävla dålig" och som han säger sig tycka synd om. Bl a skulle Luftfartsverket passa Carl Bildt för "han är teknikintresserad"...

Är det på så lösa boliner regeringen Persson i övrigt har utsett chefer till våra stora statliga förvaltningar? Ingen kravspec, ingen djupare analys av kvalifikationer eller lämplighet utan skjut från höften bara. Inte undra på att Göran Persson har motsatt sig all form av öppenhet kring rekrytering av toppchefer. Men nu blir det ändring på det.

Vad Carl Bildt anbelangar är det väl uppenbart att han inte behövde Göran Perssons hjälp för sin fortsatta karriär. Som internationell fredsmäklare, förhandlare och styrelseproffs har han både tryggat sin försörjning och skaffat sig ett internationellt renommé som ingen annan nu levande svensk kan mäta sig med.

Och medan Göran Persson gör en solkig sorti från den politiska scenen har Carl Bildt gjort come-back. Kan kontrasten bli tydligare?

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP