2007-03-22

Sommarjobbsdebatt i Radio Stockholm

Radio Stockholm har de senaste dagarna kört flera nyhetsinslag med den senaste snyfthistorien och idag bjöds jag in i studion för att fylla den mediala rollen som "skurk".

Regeringen har nämligen dragit in statsbidraget för att erbjuda vissa ungdomar sommarjobb, sannolikt för att istället prioritera satsningen på att få fram riktiga jobb till vuxna familjeförsörjare.

Inte helt oväntat väcks då röster för att kommunen istället ska gå in och finansiera detta. Av någon outgrundlig anledning förväntas kommunen alltid lösa mänsklighetens problem, stora som små.

Men nu är inte arbetsmarknadspolitiken en kommunal uppgift. Och var tog det personliga ansvaret vägen? Vi lider av någon sorts trygghetsnarkomani i det här landet där man hela tiden förväntar sig att det ska komma stekta sparvar flygandes genom luften. Bara gapa och svälj!

Det finns sommarjobb att söka, såväl inom kommunen som på andra ställen. Riktiga jobb, som behövs.

Lidingö har Sveriges lägsta arbetslöshet. Då kan det inte vara rätt att satsa kommunala skattepengar på sysselsättningsåtgärder åt gymnasieungdomar utan istället satsa våra resurser på en bättre skola, en tryggare ålderdom och en fungerande infrastruktur.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP